Asociația Think Outside The Box

Asociația Think Outside The Box

Run Outside The Box. Specii care vor dispărea

Status: Finantat

Strângem donații pentru a lansa o serie de articole despre speciile amenințate din România și cum vor influența acestea viitorul oamenilor pe termen lung.

 

[ Show more ]

9,309 RON

Sumă:

14

Galantomi:

118

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Strângem donații pentru a lansa o serie de articole despre speciile amenințate din România și despre ce impact social va avea dispariția lor. O părticică dintr-un demers mai amplu al TOTB.ro, unde jurnaliștii abordează probleme actuale de mediu și sociale, într-un efort de a face jurnalism în interes public.

O echipă de oameni faini a acceptat să alerge la Semimaratonul București și să strângă astfel donații pentru TOTB.ro

Ghiocelul, râsul, pelicanul, acvila, broștele țestoase, pot să dispară în viitorul apropiat. Specialiștii estimează că oamenii accelerează distrugerea unei specii de până la 10 000 de ori. Cu alte cuvinte, toate amenințările naturale la un loc sunt de mii de ori mai lente decât intervenția umană. La nivel mondial, estimările moderate stabilesc că zilnic dispar 27 de specii.

Consecințele sunt de obicei subevaluate, însă acestea pot duce la modificarea caracteristicilor economice și sociale ale comunităților. Lasă loc pentru specii invazive, care interferează cu activitatea umană. În final, vom fi toți afectați. De aceea considerăm importantă semnalare amenințărilor, impactului și a soluțiilor posibile. 

Fiecare 350 de lei vor asigura realizarea unui articol despre o specie în pericol.